Author Topic: Reading 0v on -V (-16v indicator blinking on lunchbox)

November 27, 2023, 08:00:06 PM
Read 187 times

drdreddmadethis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Hello, just completed assembly guide phase of the cp4500 and moved to setup. After plugging in pcb A with an extender into my 500 series rack and powering up im noticing voltage on +16 but nothing on -16. On top of this the -16v indicator light on my lunchbox is blinking (bento 6S). The only thing that didnt go according to plan 100% on my build, is the 2x10 male connector on PCB A. I thought i saw solder connecting two pins, however i believe now this is where the surface material of the pcb had come off. The light on the meter is not coming on aswell. 

November 28, 2023, 05:01:03 PM
Reply #1

JPK

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1015
  • Karma: +30/-0
    • View Profile
The 4 pins 7, 8, 9, 10 are all connected together to the ground. This is normal.
The V- issue is somethin different.
Do you have the same issue if the meter is disconnected?
JPK

November 28, 2023, 05:09:53 PM
Reply #2

drdreddmadethis

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Problem resolved! Was simply a solder point that was touching another on a capacitor. Silly me over looked it. Working like a charm now! Thanks for the response.

November 28, 2023, 05:11:51 PM
Reply #3

JPK

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1015
  • Karma: +30/-0
    • View Profile